Zuid-Afrika 2005

Zuid-Afrika, 2005

De aller eerste keer dat ik naar Zuid-Afrika ben geweest was in 1997! ik zat toen in de brugklas en het was voor mij de eerste grote reis.  Het was een rondreis en familiebezoek en het land heeft toen heel veel indruk gemaakt. Dit was de reden waarom ik in februari 2005 weer naar Zuid-Afrika ben terug gegaan. Maar dan voor ruim zes maanden! Ik studeerde milieutechnologie en daar kreeg ik de mogelijkheid om een stage te gaan doen in Zuid-Afrika.  De verblijfplaats was Mtunzini en de stage heeft plaats gevonden op University of Zululand.  Het project betrof een evaluatie van toeristen ontwikkelingen in Maputaland.  Zes maandan wonen en werken in Zuid-Afrika is niet niks! Je gaat het land dan ook zeer goed kennen en begrijpen.  Als er niet gewerkt moest worden stonden er leuke tripjes gepland en zo komt het dat ik ontzettend veel heb gezien! 

In het Amatikulu Nature reserve was de eerste ontmoeting met een giraffe enorm bijzonder. Het is voor zuid-afrikaanse begrippen een klein park maar je kunt er zonder gids mooie wandelingen maken omdat er geen "Big Five" in het park voorkomt. Zo was het, dat tijdens een picknick de giraffen op een nieuwsgierige afstand stonden toe te kijken. Ook de St.Lucia Wetlands konden niet ontbreken. Hier kun je super leuke boottochten maken en het staat bekend om de vele nijlpaarden.  Maar let op overstekende luipaarden in het donker!

Als je echt paradijselijke stranden wil zien dan raad ik Kosi Bay aan. Hier was het echt of je helemaal alleen was op de wereld.  In de buurt ligt ook het Tembe Elephant park.  Hier kun je alleen met een 4x4 in. In dit park had ik de eerste ervaring met een boze olifant die op de auto af kwam! Gelukkig is het goed afgelopen. Beetje avontuur hoort er wel bij.

Ook de parken Mkuze, Huhluwe Umfolozi en Kruger National park zijn zeer mooie parken en de moeite waard. Ook ben ik naar Drakensbergen, Lesotho, Swartberg en Kaapstad geweest. De stage en reis werden afgesloten met een paragliding tocht!

Zuid-Afrika is een super mooi land, je kunt er goed backpacken en de wegen zijn ook goed te doen. Er zijn plaatsen waar je beter niet naar toe moet gaan maar dat heb je in elk land wel. Zuid-Afrika heeft zoveel verschillende landschappen, endemische soorten, walvissen, pinguïns en de "Big Five", het is er prachtig! Het heeft mijn hart gestolen!