Cyprus 2017

 

"Creatieve macrosafari"

Cyprus het eiland van mythologie, goden, Mount Olympus, Troodos gebergte, maar vooral verwondering. Verwondering over de hoeveelheid bloemensoorten die in het voorjaar het beste zijn te bewonderen. De meeste soorten zijn dan op hun mooist. Velden vol met anemonen, Perzische boterbloemen, Cypriotische cyclamen lachen je tegemoet. Maar Cyprus is ook rijk aan maar liefst 40 soorten orchideeën.

Naast de bloemenpracht zijn er ook reptielen op het eiland. De meest voorkomende is de Hardoen. Met zijn stekels is het net een draakje. Andere bijzondere soorten die je kunt ontmoeten zijn, onder andere de Parelskink, Johanneskink, en de Gestreepte skink. De Slangenooghagedis is ook een bijzonder reptiel die je op Cyprus tegen kunt komen. Net als een slang kan deze hagedis zijn ogenleden niet sluiten. Verder komt de Kameleon op het eiland voor en ook de Groene kikker, Boomkikker, Groene pad, Europees tjitjak en de Egeïsche naaktvingergekko.

Kortom Cyprus is een verassend eiland met veel flora en fauna, prachtige rotsformaties en idyllische landschappen. Deze reis werd georganiseerd door Bart Siebelink, Centrum voor Natuurfotografie.