Zimanga 2020

 

"Magic in Africa"

Ik had al veel mooie verhalen over Zimanga gehoord. Een wildpark in Zuid-Afrika waar je safari's (game drives) kan maken en gebruik kan maken van fotohutten. Prachtige foto's zag ik op internet voorbij komen. Maar zou het echt zo mooi zijn? Is het de prijs waard? Zullen dromen uitkomen?

Nu ik er zelf geweest ben kan ik je vertellen, ja het is echt zo mooi en het is het echt waard! Ik heb de reis zelf georganiseerd en met vier fotomaatjes begonnen we afgelopen januari 2020 aan ons avontuur. Na een lange vlucht aangekomen in Durban stond onze taxi klaar om ons te brengen naar Zimanga. Na een lange rit kwamen we in de avond aan. Het leek wel een paradijs! wat een prachtige accommodatie en  super lief personeel. Na een heerlijke maaltijd vroeg naar bed, want om 4.45 uur moesten we al klaar staan voor een game drive of een aantal uren in een fotografie hut. De hutten waren fantastisch! Bij de 'Lagoon hide' kun je genieten van watervogels en krokodillen. De 'Scavengers Hide' is geweldig voor gieren, hyena, jakhals en andere roofvogels! Maar het meest avontuurlijk vond ik toch wel de nacht hutten waar je de hele nacht in verblijft, op wacht op de komst van wilde dieren. De eerste keer in de nacht hut hadden we veel buffels en die zijn behoorlijk indrukwekkend in het donker. In de ochtend komen er vele soorten vogels de dode insecten uit het water vissen wat ook leuke taferelen op levert. De tweede nacht was in een andere nacht hut maar door het zeer slechte weer hebben we die moeten verlaten.

Maar de hoogtepunten waren voor mij toch de game drives. De ontmoeting met de olifanten was onbeschrijfelijk mooi. Zo dichtbij mogen zijn en geaccepteerd worden door een enorm groot dier, die zoveel liefde, kracht en tederheid uitstraalt, dat heeft mij enorm geëmotioneerd. Dan niet te vergeten de cheetahs! Prachtige dieren. De twee broers die samen op pad gingen om te jagen die na een goede maaltijd lekker lagen uit te buiken. Zoiets maak je gewoon niet gauw mee en is te mooi om waar te zijn. Dan de leeuwen die in de vroege ochtend op het onverharde pad aan de wandel gaan en onderweg stoppen om te drinken uit de plassen die door de regen van de vorige avond zijn ontstaan.

Ik kan maar één ding zeggen, dromen komen in Zimanga echt uit!